Макар и изключително популярна в Азия, в Европа тя е единствената.

...
Макар и изключително популярна в Азия, в Европа тя е единствената.
Коментари Харесай

Камериерка робот започна работа в хотел в София

 Макар и извънредно известна в Азия, в Европа тя е единствената. Намира се в България, работи в хотел, приказва 3 езика и се оправя с поставените й задания три пъти по-бързо от сътрудниците си, предава Нова тв. Тя се споделя Руми и е робот! Посреща и настанява гостите на хотела, дава отговор за румсървис, а в случай че имате рожден ден, ще ви поздрави с ария. Тя идва от Китай. Макар да обитава в София едвам от месец, към този момент е минала 53 километра и е направила 520 задания. Тя е и първата хотелска помощница-робот в Европа.

" Може да прави две съществени функционалности - първата функционалност е да ескортира гостите до стаята и втората функционалност е да носи поръчките румсървис. Поръчката се изготвя от кухнята и сервитьорът носи поръчката, като я поставя в самия робот Руми. Оттам нататък, сервитьорът просто задава кой номер е стаята. Роботът вика асансьора, застава пред стаята, изчаква госта да излезе, като в това време телефонът звъни и глас споделя на госта, че роботът го чака начело. Гостът би трябвало да вземе поръчката и роботът се прибира на своето работно място ", сподели генералният мениджър на хотела Светослав Панев.

От приветлив опит, Руми се трансформирала в изненадващо добре работеща машина, споделят от компанията, внесла и програмирала робота. " В Европа ние сме първите, които съумяваме да го внедрим. Той може да прави още доста неща - извършва песни, в случай че някой клиент има рожден ден. Ние ще го пуснем да извършва коледна ария през декември ", съобщи представителят на компанията вносител Петър Младенов.

Ако срещне препятствие по пътя си - човек или предмет, с помощта на датчици роботът го разпознава и заобикаля. А в случай че някой го блъсне - инцидентно или преднамерено, Руми изпраща сигнал до рецепцията, че се намира в неволя и се нуждае от помощ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР